Haberler

Teknoloji ve Tasarım dersleri devam etmeli. Neden?

Tüm dünya bizim kitabımız. Her bilgiyi, deneyimi ele alıp geliştirerek değiştirme ve hayatınızda kullanarak çevrenizi değiştirme imkanınız var.

resim
27.09.2012

 

 

http://www.ttdersi.itgo.com/  web sitesinde teknoloji ve tasarım öğretmenlerinin öğrencilerle birlikte yaptığı harika çalışmaları görebilirsiniz. Sitede yayımlanmış olan ve Alp Boydak’ın BN dostlarıyla paylaştığı bir makaleyi BNGV web sitesinde de yer veriyoruz.Ezbersiz eğitime katkı sağlayacak öğretmenlerimizin bu ders sayesinde yetişebileceğini gösteren bir makale. BNGV'nın katkılarıyla zaten zihinsel anlamda hazır olan öğretmenler, toplumun aydın kesimi tarafından da desteklendiklerini bilerek verimli çalışmalarına devam edeceklerdir. 

 

Makaleden alıntı :

……

Teknoloji Tasarım dersi doğası itibari ile zaten bir uygulama dersi ve 21. yüzyılın dersi... klasikli̇k ezber ruhunda yok.Yaparak yaşayarak öğrenme var. Her sene aynı kuşaklar işlenmesine rağmen öğrencilerin çıkardığı son ürünlerin kombinasyonu sınırsızdır. Bundan dolayı özgün olanı yakalamaya çalışan öğrencilerin ve öğretmenlerin bu derste sıkılma şansı yoktur.

Kılavuz kitabımızın da sade olması gayet doğal. İlla ki kılavuz kitaba birşeyler eklenecekse bu bilgi değil, gelişmiş ülkelerin kullandığı hayal gücünü ve beyin kapasitesini kat be kat geliştiren teknikler olmalıdır. Kılavuz kitabının çok bilgi ile dolu olmaması ve öğrenci kitabının olmaması durumu toplumumuz tarafından olumsuz algılanıyor. Bu algının değişmesi için çok çalıştım. Öğrencilerim bana bu dersin neden kitabı yok diye sorduklarında; ''Bilgiler kurallar bize bir sınır çizer ve o sınırlar içinde kalmamızı sağlar ve sınırlı olan bu ortamlarda insanlardaki hayalgücü yeteneğinin çıkması düşünülemez. Tüm dünya bizim kitabımız. Her bilgiyi, deneyimi ele alıp geliştirerek değiştirme ve hayatınızda kullanarak çevrenizi değiştirme imkanınız var'' diye cevap verirdim.

İşte bu düşünce belirli kalıplara ve sınırlara çekilmiş öğrencilerimde bir duygu değişikliği ve hayalgücü patlaması yaratır. Ve hayallerindekilerini bir bir dökmeye başlarlardı. Sonrada gerisi gelirdi... Einstein'ın dediği gibi hayalgücü bilgiden önemlidir..

……..

Yazının tamamı için: http://www.ttdersi.itgo.com/21makaleler.html

Sayfa başına dön!