Haberler

Dünya Gönüllülük Günü Töreni -2012

5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü (Sivil Toplum Kuruluşları Günü), Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun öncülüğü ve Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde kutlandı.

resim
12.12.2012

 

 

 

 

 

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, “Uluslararası Gönüllüler Günü” ilan ettiği 5 Aralık, 26 yıldan bu yana, ülkemizin de aralarında bulunduğu 192 ülke tarafından, gönüllü çalışmaların faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlanıyor.

Törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, pek çok sivil toplum kuruluş örgütü ve medya kuruluşu temsilcisi katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, dünyada ve Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin gücünün her geçen gün arttığını belirterek, “Belki de ilk kez sivil toplum ülkemizde sesini bu kadar güçlü çıkarıyor” dedi. 

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel yaptığı konuşmasında, “Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle aynı çatı altında buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti” dile getirerek, “Dünyada ve ülkemizde sivil toplumun önemi ve gücü her geçen gün artıyor. Sivil toplum kuruluşları, dünyada ve ülkemizde sesini yükseltiyor. Gönüllülerin bir araya gelerek neleri başarabileceklerini artık herkes biliyor, herkes onlara güveniyor.”dedi.

Ankara'da kayıtlı 9 bin sivil toplum örgütü olduğunu belirten Vali Yüksel, sivil toplum örgütlerinin normatif 3 temel başlığa sadık kalması gerektiğini; bu 3 başlığın “ahlaki değer taşımak, şiddeti esas almamak ve siyaset dışı çalışmak” olduğunu ifade ederek, “Sivil Toplum Kuruluşlarının ve toplumsal duyarlılığı üst seviyede olan tüm gönüllü arkadaşların günü kutlu olsun.” dedi.

Törende 50 sivil toplum kuruluşuna toplum gelişmesine ve demokrasiye katkılarından dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel tarafından üstün hizmet ve başarı belgesi verildi. Üstün hizmet ve başarı ödülüne Beyaz Nokta Gelişim Vakfı da layık görüldü ve ödül törenine katılan BNGV Koordinatörü Aynur Bal üstün hizmet ve başarı belgesini aldı.
 

 

BNGV

 

 

Sayfa başına dön!