Haberler

“Mesleki Rehberlik Faaliyetleri” Sorun Analizi

Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görev yapan bir grup rehber öğretmen, Trabzon özelinde sürdürülen Mesleki Rehberlik faaliyetlerinin sorunlarını irdeleyen mini bir “soru konferansı” düzenlemişlerdir.

resim
25.08.2013

Yapılan bu çalışmanın amacı: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Mesleki Rehberlik Faaliyetlerinin Kalitesinin arttırılması çalışmalarına katkı sunmaktır.

Faaliyet Nasıl Gerçekleştirilmiştir?

Serkan Aydın moderatörlüğünde, Elif Eroğlu, Neriman Kurt, Gül Yıldız Ermiş ve Fatma Esra Berk’in katılımıyla yürütülen bu çalışma, temel sorunların saptanmasını kolaylaştıracak, yol açıcı soruların üretildiği bir beyin fırtınası ile başlamıştır.

Beyin fırtınasında üretilen 80’ e yakın soru adayı üzerinden yapılan değerlendirmede Mesleki Rehberlik Bağlamında yaşanan sorunları ifade eden 6 adet soru tespit edilmiştir.

Oluşturulan çalışma grubu 6 adet soruya ana hatlarıyla cevap vermeye çalışmıştır. Sorunların ortak akıl ile değerlendirilmeye çalışıldığı bu çalışma, rapor haline getirilmiş ve web sitemizde yayınlanmıştır. Faaliyet raporuna ulaşmak için tıklayınız.

Konuyla ilgili Serkan Aydın’ın kısa açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz:

“Eğitim sistemimizdeki temel sorunlar, sistemin önemli bir paydaşı olan biz öğretmenleri yakından ilgilendirmektedir. Bizler; sorunlarımızı çözüme kavuşturacak bir kurtarıcı beklemeden, çözümün bir parçası olmak istedik.  Ortak akıl arayışında, yöntemin nasıl olması gerektiğine dair Beyaz Nokta web sitesinden çok şey öğrendik. Bütün öğretmen arkadaşlarımın bu web sitesini detaylıca incelemesini tavsiye ederim.

Düşüncelerimizi, bu web sitesi aracılığıyla paylaşmamıza imkan sağlayan Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı yöneticilerine teşekkür ederiz.”

Sayfa başına dön!