Haberler

Konferans: Sorunlarımızı anlıyor muyuz?

Sorun çözme becerileri (Kılçık Diyagramı) ve nadir hastalıklardan biri Tourette Sendromu ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı konferans, 11 Şubat Perşembe günü Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı'nda saat:13:00'de gerçekti.

resim
06.03.2016

Kartal Belediyesi, Beyaz Nokta®Gelişim Vakfı ile Tikler ve Turet Sendromu Gönüllüleri işbirliği ile Kartal Ekolojik Pazar içerisinde bulunan etkinlik çadırında “Sorunlarımızı anlıyor muyuz?” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Sayın A. Şükran Demiralp ve Sayın M. Tınaz Titiz konuşmacı olarak katıldı.

Konferans A. Şükran Demiralp’in Turet Sendromunun anlaşılabilmesi, insanların doğru tespitlerde bulunabilmesinin önemine değindiği sunum ile başladı. Turet Sendromunun ebeveynler tarafından anlaşılamadığına ve çocukların yaramaz-hiperaktif gibi sınıflara ayrılarak değerlendirilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Demiralp, çocukların gösterdiği davranış bozuklukları ve tikler sayesinde kolaylıkla fark edilebileceğini dile getirdi.

Konferansın ikinci bölümünde M. Tınaz Titiz sorun çözme becerileri ve kılçık diyagramını anlattı ve soruları yanıtladı.

Yaklaşık yüz kişinin izlediği “Sorunlarımızı anlıyor muyuz?” konulu konferans Kartal Belediye Başkan Yardımcısı M. Fehmi Okay’ın konuşmacılara teşekkürü ile son buldu.

 

Sayfa başına dön!