Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> BNGV Yönetim Kurulu'ndan

Haberler

BNGV Yönetim Kurulu'ndan

DUYURU

resim
23.07.2016

15 Temmuz 2016 gecesi karşı karşıya geldiğimiz, doğrudan milli egemenliğimizi, dolayısıyla da onun kurumlarını hedef alan darbe girişimi nedeniyle tüm ulusumuza geçmiş olsun.

Bu vahşeti planlayıp uygulayanları ve onlara destek sağlayanları lanetliyoruz. Diğer yandan da, kendini güvenlik güçlerinin yerine koyarak kendi öznel hukuk anlayışına göre suçlu saydıklarını linç eden kişileri de darbeciler kadar lanetliyor ve her iki kesimin de evrensel hukuk ilkelerine göre cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

Söz konusu vahşi girişimde yaşamlarını kaybeden sivil yurttaşlara ve güvenlik güçlerimize Tanrı'dan rahmet; yaralılara şifa dileriz.

Milletimizin kendi tercihlerini özgürce yapabilme anlamındaki milli egemenliği; bu tercihleri halk eliyle uygulama anlamındaki çoğulcu demokrasiyi, herhangi bir yolla askıya alma yolundaki tüm girişimlere karşı en etkili ve güvenli çözümün, çağımızın evrensel değerlerine dayalı, sorun çözme yeteneği yüksek bir toplum inşaı yolunda çalışmak olduğu ve bunun dışındaki tüm kısa yolların daima başlangıç noktasından daha geriye götüreceği inancımızı ifade ederiz.

Tüm milletimize tekrar geçmiş olsun.


BNGV Yönetim Kurulu

Sayfa başına dön!

Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> BNGV Yönetim Kurulu'ndan