Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> Dünya Bankası'nın

Haberler

Dünya Bankası'nın

Vatandaşlık Temel Geliri Konusundaki Raporu

resim
13.01.2020

Dünya Bankası'nın hazırlatmış olduğu Vatandaşlık Temel Geliri raporuna ilişkin Ali Mutlu Köylüoğlu şunları söyledi:

"VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ konusundaki çalışmalar ve tartışmalar ile ilgili olarak; DÜNYA Bankası’nın hazırlattığı ve Ek’te mevcut olan yeni bir rapor geçtiğimiz ay içinde elimize ulaşmıştı.

Raporun hazırlanmasında katkıları olan değerli arkadaşlarımızın da olması sebebiyle; söz konusu raporu erkenden temin etme ve hızlıca inceleme imkanımız olmuştu.

Raporun içeriğine tümüyle katılmak veya katılmamak, daha doğrusu raporu tümüyle benimsemek veya benimsememek ayrı bir konu.

Ancak; “Exploring Universal BASIC INCOME: A Guide to Navigating Concepts Evidence and Practices” başlıklı, 337 sayfalık, Dünya Bankası tarafından hazırlatılmış raporu ilginç bulabileceğiniz düşüncesiyle; sizlerle, akademisyenlerle, düşünürlerle, meslek odası temsilcileriyle, kanaat önderleriyle, olabildiğince geniş bir şekilde paylaşmak istedik. Uygun görür, sizler de ilgilenebileceğini düşündüğünüz arkadaşlarınız ile paylaşırsanız çok memnun oluruz.

Dünyada; hem akademik, hem aktivist, hem de siyasi çevrelerde; hem ulusal, hem uluslararası anlamda; hem devletlerin, hem de sivil toplum örgütlerinin gündeminde olumlu bir dip dalgası olarak ilerlemekte olan “VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ” konusunu çok önemsiyoruz ve ülkemizde de en geniş anlamda tartışılması için çaba içindeyiz"

Dünya Bankası'nın hazırlatmış olduğu rapora https://openknowledge.worldbank.org/handle/10986/32677 linkinden ulaşabilirsiniz.

Sayfa başına dön!

Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> Dünya Bankası'nın