Haberler

Çocuklarınıza İzletebileceğiniz 100 Eğitici YouTube Kanalı

Bilgiye daima aç, meraklı, yaratıcı ve yetenekli çocuklar yetiştirmek istiyorsanız

resim
26.03.2020

Bilimle ilgilenen çocuklar için:

Steve Spangler – The Spangler Effect

Her hafta birkaç farklı kanalda ilginç bilimsel deneyler ve tartışmalar yapılıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Minute Earth

Çeşitli hayat bilgisi ve ekoloji konuları hakkında eğlenceli videolar yayınlanıyor. İlkokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Minute Physics

Fizik konularını, elle çizilmiş görsellerle anlaşılır biçimde ders şeklinde açıklıyor. İlkokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Doctor MadScience

Otizmli 15 yaşındaki Jordan’la eğlenceli ve ilgi çekici bilimsel deneyler yapılıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

d’Arte of Science

d’Arte of Science, eğlenceli bilimsel gösterileri, icat yapma uygulamalarıyla birleştiriyor. Doğuştan mucit çocuklar için harika bir kanal. Tüm yaş grupları için uygun.

NatGeo Kids

Profesyonellikten ödün vermeyen ve oldukça çeşitli içeriklere sahip olan NatGeo Kids, hayat bilgisinden biyolojiye; kimyadan fiziğe ve mühendisliğe kadar birçok konuda eğitici ve ilgi çekici videolar sunuyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Crash Course

Çeşitli konularda eğitici videolar yayınlıyor. Yalnızca bilime adadığı üç kanala sahip:

Crash Course Physics
 (ortaokul ve üzeri için fizik)
Crash Course Chemistry 
(ortaokul ve üzeri için kimya)
Crash Course Kids
 (tüm yaş grupları için)

HooplaKidz Lab

Temel bilim konularında çeşitli videolar sunuyor. Evde de yapabileceğiniz deneyleri tüm aşamalarıyla gösteriyor. Tüm yaş grupları için uygun.


Tiyatroya ve sahne sanatlarına ilgi duyan çocuklar için:

Crash Course Theater and Drama

Tiyatro ve dramanın tarihini, her konuda uzmanlaşmış Crash Course ekibiyle öğrenin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Acting is My Life

Seçkin ve yetenekli oyunculardan oyunculuğa ve oyuncu seçmelerine dair öneriler alabileceğiniz bir kanal. Ebeveyn gözetiminde tüm yaş grupları için uygun.

Acting Out Studios

Çocuklar, ergenler ve yetişkinler için oyunculuk tavsiyeleri paylaşılıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Royal Shakespeare Company

Royal Shakespeare Company’de perdelerin arkasına bir yolculuk yapmanıza ve prodüksiyonla ilgili videolar izlemenize olanak sağlıyor. İlgi çekici ve cesur bir kanal, tıpkı Shakespeare’in oyunları gibi. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Broadwaycom

Broadway’i sever misiniz? Oyuncularla yapılan röportajları, sahne arkası görüntülerini ve gösterilerden sahneleri bu kanaldan izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

Hamilton

Hamilton müzikalini seviyorsanız, bu kanal tam size göre. Tüm yaş grupları için uygun.

Joffrey Ballet School

Öğrenci profilleri, dersler ve dans teorisi videoları, dünyaca ünlü Joffrey Ballet’den ekranlarınıza taşınıyor. Tüm yaş grupları için uygun.  

Royal Opera House

Dünyanın en önemli opera binalarından biri olan Royal Opera House performanslarından, dansçılarla röportajlardan ve sahne arkası görüntülerden oluşan videoları izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için geçerli.

Boston Symphony Orchestra

Boston Senfoni Orkestrası’nın resmi YouTube hesabı. Performanslar, röportajlar ve çok daha fazlası bu kanalda. Tüm yaş grupları için uygun.

Hoffman Academy

Piyano çalmayı ve müzikal tiyatroyu Bay Hoffman ile öğrenebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.


Matematikle ilgilenen çocuklar için:

patrickJMT

patrickJMT, YouTube’da on yıldır matematik videoları üretiyor. Zor kavramların kolayca anlaşılabilecek şekilde anlatıldığı videolar için bu kanal doğru adres. Tüm yaş grupları için uygun.

StandUpMaths

Bu kanalda, mizah ve matematik bir arada. Tüm yaş grupları için uygun.

Nancy Pi

Matematik uzmanı Nancy Pi, kız çocuklarımız için müthiş bir rol model. Kendisi MIT mezunu ve zor kavramları açıklıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Duane Habecker

Matematik öğretmeni Duane Habecker seviyelere göre değişen eğitici videolar paylaşıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için uygun.

PBS Infinite Series

Bir matematikçi ve bir fizikçi sayesinde, etrafımızdaki matematik öğelerine bakma imkânına sahip oluyoruz. Kanalın tanıtım bölümünde de yazdığı gibi; “Matematik her yerdedir – sağlam ve kesin bir dile sahiptir – ve her bir videoda, şaşırtıcı ve büyüleyici evrenimizde her şeyin temelinde yatan matematiği keşfetmeye başlayacaksınız.” Tüm yaş grupları için uygun.

MathMammoth

Hem çocuklar hem de ebeveynler için harika bir kanal. Tüm seviyelere hitap ediyor, öğrenciler ve öğretmenler için eğitici videolar paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Eddie Woo

İlham verici ve ilgi çekici bir kişiliğe sahip olan Avusturalyalı matematik öğretmeni Eddie Woo, çeşitli konularda ve başlıklarda matematik videoları paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun.  

Khan Academy

Her zaman desteğine başvurabileceğiniz bir kanal Khan Academy. Ücretsiz, kapsamlı ve eğitim dünyasına hediye niteliği taşıyan içeriklere sahip bir kanal. Tüm yaş grupları için uygun.  

Mind Research Institute

Mind Research Institute, dünyadaki sorunları matematik aracılığıyla çözmeyi amaçlayan bir sinirbilim ve eğitim sosyal yardım kuruluşu. Tüm yaş grupları için uygun.

CodingMath

Kodlama ve programlamada uzmanlaşmak için ihtiyaç duyacağınız tüm matematik bilgileri bu kanalda. Tüm yaş grupları için uygun.


Görsel sanatlara ilgi duyan çocuklar için:

Art for Kids Hub

Sanatla uğraşmayı seven çocuklara yönelik içerikler hazırlayan bir aile kanalı. Temel çizim derslerinden daha zor konulara kadar çeşitli videolar paylaşan kanal, küçük sanatçılar için harika. İlkokul öğrencileri için uygun.

SprayPaint Art Secrets

Fırça olmadan, sprey boya kullanarak resim yapmayı bu kanalda öğrenebilirsiniz. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

The ArtChik

Sanatçı Andrea Kirk, tüm seviyelere ve yaşlara hitap eden resim dersleri veriyor.

Christina Sherrod Art

Akrilik boya dersleri videoları yayınlanıyor. Tüm seviyeler yaş grupları için uygun.

National Gallery of Art

Ulusal Sanat Galerisi’ni ziyaret etmek istiyor ancak Washington’a gidemiyorsanız, kapsamlı koleksiyonuna göz atmak için bu YouTube kanalını kullanabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

The Musee du Louvre

Louvre Müzesi’nin resmi YouTube hesabını ziyaret ederek büyüleyici koleksiyonuna göz atabilir; sanatçılarla ve müze ekibiyle yapılan röportajları izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

Graffiti Tutorials

Kurallara uygun bir şekilde grafiti yapmak isteyen çocuklar, Graffiti Tutorials kanalını izleyebilirler. İngiltere’de yaşayan grafiti sanatçısı bir baba, videolarında bu işin nasıl yapıldığını anlatıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

You are An Artist! Chalk Pastels

Çocukları evde eğitim gören bir anne olan Tricia Hodges, her yaştan çocuğa pastel boyayla nasıl resim yapılacağını öğretiyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Colouricious

Dokuma sanatına odaklanan ve dünyanın her tarafından sanatçılarla tanışmamızı sağlayan Colouricious; renk uyumu, kumaş boyama, iplik dokuma ve benzeri birçok şey hakkında bilgi veriyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Knitting & Creation

Dokuma sanatlarıyla ilgili içerikler paylaşan bu kanalda örgü örmeyi, dikiş dikmeyi ve tığ işi yapmayı öğrenebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.


Okumayı ve yazmayı seven çocuklar için:

Kids BookBuzz

Çocuk kitapları incelemeleri yazan ve iki ayda bir yayınlanan Kids Book Review adlı derginin resmi YouTube kanalı. Tüm yaş grupları için uygun.

PolandBananasBooks

Coşkulu bir okuyucu ve vlogger olan Christine Riccio, kitaplara dair her şeyi paylaşıyor: Komedi skeçleri, tartışmalar, röportajlar ve daha fazlası. Ergenler için uygun.

Jesse the Reader

Jesse the Reader kendisine Kitap Savaşçısı diyor, okumayı çok seviyor ve bu sevgiyi takipçileriyle paylaşmak istiyor. Kitap incelemeleri, tartışmalar, söyleşiler ve kendi yazılarınız için öneriler. Büyük çocuklar ve ergenler için uygun.

Padfoot and Prongs 07

Bu vlogger Harry Potter ile ilgili her şeye bayılıyor. Yazarlar ile soru-cevaplar, kurgu arkadaşlıkları, kitap incelemeleri ve daha fazlası (mesela kitaplığını nasıl düzenlediği). Büyük çocuklar ve ergenler için uygun.

Jellafy

Kitaplar ve okuma ile ilgili komedi skeçleri. Ergenler için uygun.

KM Weiland

KM Weiland artık kanalını güncellemiyor ama eski videolarında nasıl daha iyi bir yazar olunacağına dair tonla bilgi bulunuyor. Unutulmaz hikâyeler yazma konusunda Pixar üzerine yaptığı incelemeleri izleyin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Ellen Brock

Profesyonel editör Ellen Brock işini biliyor. En iyi romanı yazmayı (ve yayımlatmayı) Ellen’ın Youtube kanalından öğrenin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Penguin Random House Writers Academy

Piyasanın önde gelen, işinin ehli isimlerinden tavsiyeler alın. Harika yazım teknikleri bedavaya sunuluyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Vivian Reis

Genç yetişkin yazarı Vivian Reis kanalında yazma üzerine çok değerli bilgiler veriyor. Ergenler için uygun.

Terrible Writing Advice

Eğlenceli, alaycı ve saygısız JP Beaubien yazarlara berbat tavsiyeler vererek yapmaları gerekenleri söylüyor. Biliyorum, kulağa acayip geliyor. Ama işe yarıyor. Güvenin bana. Ergenler için uygun.


Doğayı ve hayvanları seven çocuklar için:

Brave Wilderness

Coyote Peterson hayvanları çok seviyor ve onların doğal ortamlarındaki hallerini sizlerle paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Coyote’s Backyard

Coyote Peterson’ın kızı ve kızının arkadaşlarıyla başından geçen maceraları paylaştığı, ev ortamındaki kanalı. Tüm yaş grupları için uygun.

Australia ZooTube

“Timsah adam” Steve Irwin’i hatırlıyor musunuz? Çocukları Robert ve Bindi Avustralya Hayvanat Bahçesi’nin YouTube kanalında onun efsanesini devam ettiriyor. Tüm yaş grupları için uygun.

BBC Earth

Dünya ile ilgili bilmek istediğiniz her şey tek bir yerde. İlkokul çağındaki ve daha büyük çocuklar için uygun.

National Geographic

Dergi gibi, ama daha iyisi. İlkokul çağındaki ve daha büyük çocuklar için uygun.

Smithsonian Channel

Gezegenimize ait insan profilleri, yerler ve doğa harikaları. Yetişkin denetiminde tüm yaş grupları için uygun.

Travel Thirsty

Dünyayı gezen bloggerlar gördükleri muhteşem yerleri ve harika yemeklerini anlatıyor. Ebeveyn denetiminde tüm yaş grupları için uygun.

Epic Wildlife

Garip ve harika şeyleri mi seviyorsunuz? Epic Wildlife tam size göre. Doğal yaşamın egzotik ve sıra dışı yönlerini anlatan haftalık videolar. Ebeveyn denetiminde tüm yaş grupları için uygun.

River and Wilder Show

River, Wilder ve Archer kardeşler size dünyanın değişik yerlerinde harika maceralara çıkartıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Monterrey Bay Aquarium

Su altı yaşama yakından bir bakış. Canlı ve kayıttan yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun.


Üretmeyi seven, icatlar yapan çocuklar için:

April Wilkerson

April mobilyaları dışarıdan almak yerine kendisi yaparsa daha az para harcayacağını anlayıp bir şeyler üretmeye 2013’te başladı. Marangozluğu kendi kendine öğrenen April, kendi ismini taşıyan kanalında sırlarını paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Laura Kampf

Alman mucit Laura Kampf’tan eğlenceli, yaratıcı icatlar. Ev yapımı oyuncaklar, bisikletler için bardak tutacakları ve fazlası. Tüm yaş grupları için uygun.

Make Something

Her yaş ve beceri seviyesine göre yaratıcı ahşap projeleri. Tüm yaş grupları için uygun.

Rulof Maker

Bu Avrupalı mucidin İngilizcesi çok iyi değil ama el becerisi inanılmaz. Ev yapımı SCUBA malzemelerine bir göz atın, fakat – kendisinin de dediği gibi – onu kopyalamayın. Tüm yaş grupları için uygun.

How to Make Everything

Etrafınızdaki her şeyi – gerçekten her şeyi – en baştan yapmanız gerekseydi hayat nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? How to Make Everything’den Andy gündelik eşyaları kendi başına üretiyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Mini Gear

Ufak arabalar, ATM makineleri ve daha fazlası – hepsi kartondan yapılıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

I Like to Make Stuff

I Like to Make Stuff’tan Bob, kanalını eğitime ve gelişim odaklı zihniyete adamış. Gerçekten harika ve yaratıcı bir insan – çocuklar için mükemmel bir öğretmen. Tüm yaş grupları için uygun.

Colin Furze

Bu adam jet ile çalışan bir scooter yaptı. Bütün söyleyeceğim bu kadar. Tüm yaş grupları için uygun.

Make

Make dergisinin YouTube sayfası, tüm yaş ve seviye gruplarından yaratıcı ve üretken beyinlere ilham vermeyi hedefliyor. Tüm yaş grupları için uygun.

The King of Random

Nate ve Grant her türlü malzemeden her türlü şeyi üretiyor. Arada da oldukça havalı bilim deneyleri yapıyorlar. Tüm yaş grupları için uygun.


Uzay ve astronomiyi seven çocuklar için:

Vintage Space

Uzay tarihçisi ve yazar Amy Shira Teitel uzay yolculukları hakkında merak ettiğiniz her türlü konuyu araştırıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

PBS Space Time

Astrofizikçi Matt O’Dowd uzayın sınırlarını ve içeriğini araştırırken siz de ona katılın. Tüm yaş grupları için uygun.

Amazing Space

Uzayı seven insanlardan uzay hakkında canlı yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun.

Video from Space

Hiç astronot olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmek istediniz mi? Video from Space, sıfır yerçekimindeki yaşama yakından bakıyor ve yıldızlararası çalışmalar hakkında eğitici videolar yayınlıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Real Space

Uzay hakkında internetten derlenmiş belgeseller. Tüm yaş grupları için uygun.

Space with Sarah

Dr. Sarah Pearson, galaksi dinamikleri alanında uzmanlaşmış Danimarkalı bir astrofizikçi. Youtube kanalı Space with Sarah’da çok merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Space and Astronomy

Evreni oluşturan yıldızlara yakından bir bakış. Alman ZDF televizyon kanalı tarafından finanse edilen uzun metraj belgeseller. Tüm yaş grupları için uygun.

NASA

ABD hukümeti uzay ajansından roket fırlatma videoları, uzay keşfi üzerine belgeseller ve uzaydan canlı yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun.

SpaceX

Girişimci Elon Musk’tan roket fırlatma videoları ve uzay yolculuğu araştırmaları. Tüm yaş grupları için uygun.

SpaceRip

Kara delikler, bipolar nebulalar, kızıl şimşekler ve nicesi– SpaceRip uzayın karmaşık gizemlerine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Tüm yaş grupları için uygun.


Kod yazmayı seven çocuklar için:

The Coding Train

Fragmanı oldukça ilginç, kanal ise harika, kaçırmak istemeyeceğiniz bir sürü yaratıcı kod yazma yöntemleri var. Tüm yaş grupları için uygun.

FreeCodeCamp

Eğitim videoları ve konuşmalar paylaşılan, açık kaynaklı bir programcı topluluğu. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding Blonde

STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanındaki kadınlarla ilgili toplumsal kalıpları yıkmanın yanı sıra, Coding Blonde kod yazma ve teknoloji kavramlarını sade bir dille açıklıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Learn Coding Tutorials

Hangi konuyu öğrenmek istediğinizi biliyor musunuz? Onu bu sayfada bulabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding is for Girls

Django ve Python öğrenmek için harika bir yer. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding Garden with CJ

CJ çok sempatik birisi. Videoları genellikle kod yazarken çekilen canlı yayınlardan oluşuyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding in Flow

Florian kanalına ilginç bir soluk getirmiş. Kendisini başlangıç seviyesinde bir kod yazarı olarak tanımlıyor ve öğrendikçe öğretiyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Simplified Coding

Android cihazlar için uygulama geliştirme. Tüm yaş grupları için uygun.

Philosophy Behind Coding

Bu kanal yalnızca kod yazma becerilerini öğretmiyor. Aynı zamanda ismi gibi kod yazmanın felsefesine de odaklanıyor. Algoritmik olarak düşünmeyi ve problem çözme becerilerinizi geliştirmeyi burada öğrenin.

Dapper Dino

Eğitici videoları izleyin ve aynı ilgiyi paylaşan diğer insanlar ile becerilerinizi denemek için onlara katılın. Tüm yaş grupları için uygun (katılımda ebeveyn denetimi tavsiye edilir).


Tarihle ilgilenen çocuklar için:

Simple History

Animasyon videolar yayınlayan bir araştırma kanalı. Tarihteki büyük askeri çatışmaları ve tuhaf tarihsel olayları derinlemesine inceliyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Extra History

Oyun tasarımları yapan bir ekip tarafınan yönetilen kanal, antik dönem ve modern tarihteki büyük olayları açıklıyor. Videolar ortalama 11 dakika uzunluğunda. Ebeveyn gözetiminde tüm yaş grupları için uygun.  

Historia Civilis

Antik döneme merak duyanlar için mükemmel bir kanal. Antik Yunan ve Roma dönemlerine odaklanıyor. Tüm yaş grupları için uygun.

Alternate History Hub

Tarihteki büyük çaplı olayların gerçekleşmemesi durumunda nelerin değişebileceğini irdeleyen History Hub, “Ya böyle olsaydı?” sorularınıza cevap veriyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

The School Of Life – Curriculum

Bu kanal, tarihsel olaylardan ziyade fikirler tarihine odaklanıyor. Davranışlar nasıl gelişti? Peki ya kültürel gelenekler? Bu ve buna benzer içerikler için bu kanala göz atabilirsiniz. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Crash Course World History

Crash Course kanalının yapımcılarından, antik dönemden günümüze kadar gelen bir araştırma serisi yayınlanıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Epic History TV

Napolyon Savaşları. Süveyş Krizi. Büyük İskender. İlk Haçlı Seferi. Tarihteki belirli bir olayı mı inceliyorsunuz? Epic History TV tam size göre. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Feature History

Emu Savaşı gibi tarihte daha az bilinen olayları mı merak ediyorsunuz? Feature History’e göz atın. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

History

History Channel adlı televizyon kanalının ayrıntılı içeriklerini yayınlayan YouTube kanalı. Belgesellerden hatırlatıcı kısa videolara ve tarihi olayların önemli noktalarına kadar her şeyi bu kanalda bulabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.




Kaynak: 
https://www.notsoformulaic.com/educational-youtube-channels-gifted-kids/
 
https://www.egitimpedia.com/cocuklariniza-izletebileceginiz-100-egitici-youtube-kanali-1/
 
https://www.egitimpedia.com/cocuklariniza-izletebileceginiz-100-egitici-youtube-kanali-2/

 

Sayfa başına dön!