Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> Sağlıklı Yaşamak Elinizde

Haberler

Sağlıklı Yaşamak Elinizde

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Sağlıkta Buluşma Günleri"nin programlarına ilgi her geçen gün giderek artıyor.

resim
14.03.2011

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Sağlıkta Buluşma Günleri'nin programlarına ilgi her geçen gün giderek artıyor. Melahat Yılmayan Öğrenme Evi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı doktorlarından Uzman Dr. Sevnaz Şahin'in 'Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma' seminerine Güzelyalı Mahallesi sakinleri ve kursiyerler büyük ilgi gösterdi.

Aşılanma, kan, kalp, şeker ve kolesterol kontrollerinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiğini hatırlatan Dr. Şahin, özellikle sebze, meyve ve lifli gıdaların bağırsak sağlığı için sık sık tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin şöyle konuştu: "Yağ, tuz ve şeker ölçülü alınmalı, kalsiyum içeriği yüksek yiyecekler artırılmalı. Egzersiz ise her yaşta şart. Haftada en az 2-3 gün yarım saat hızlı tempoda yürünmeli. Egzersiz aynı zamanda depresyonu da engelliyor, bağırsak ve meme kanserine karşı da koruyucu özellik taşıyor.

Bütün bunlar sağlıklı yaşlanmak için yapılması gerekenler. Bir de başarılı yaşlanmak için yapmamız gerekenler var. Başarılı bir yaşlılık yaşadığını söylemek için kişinin kendini mutlu, başarılı ve sağlıklı hissetmesi son derece önemli. Fizyolojik açıdan sağlıklı olmak tek başına yeterli değildir. Sosyal açıdan da kişinin kendini mutlu ve moralli hissetmesi, aktif kalması kişinin yaşam kalitesini yükseltir. İşte bu kişilere başarılı yaşlanmış diyebiliriz.

Rolsüzlük, işe yaramaz, kendini gereksiz hissetmek, sosyal izolasyon, mutsuzluk, depresyon kişiyi başarısız yaşlanmaya iter."

Sayfa başına dön!

Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> Haberler >> Sağlıklı Yaşamak Elinizde