Haberler

Melahat Yılmayan ölümünün 4’ncü yılında anıldı.

23 Aralık 2011 Cuma günü İzmir’deki Öğrenme Evi binasını Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı'na bağışlayan Melahat Yılmayan ölümünün 4’ncü yılında anıldı.

resim
26.12.2011

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde İzmir BNGD Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Özkızılcık tarafından “Melahat Yılmayan’ın Yaşamı” slayt gösterisi ile konuklara sunuldu.

Melahat Yılmayan için konuklara ve 55’nci sokak sakinlerine tavuk-pilav ve lokma ikramı yapılarak anma etkinliği sona erdi.

Melahat Yılmayan kimdir?

Melahat Yılmayan 1930 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu Eskişehir’de okudu. 1958 yılında İstanbul Şişli Çocuk Hastanesi’nde Hemşire Yardımcısı Stajyeri olarak eğitime başlamış ve 1960 yılında Hemşire Yardımcısı unvanı ile eğitimini tamamlamıştır.

İstanbul Zeynep-Kamil Hastanesi’ne hemşire olarak tayin edilmiş, kendi isteği ile 1962 yılında hemşire olarak Almanya’ya gitmiş, çalışma hayatına 1985 yılına kadar Almanya’da devam etmiştir.

1986 yılında İzmir’e yerleşen Melahat Yılmayan, 2002 yılında İzmir Beyaz Nokta® Gelişim Derneği ile tanışarak üye olmuş ve İzmir’de kendi adını taşıyan öğrenme evi binasını Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’na bağışlamıştır.

ÖğrEv ürünlerini ve uygulanan projeleri heyecanla takip eden Melahat Yılmayan, yapılan çalışmalara gücü yettiği ölçüde katılmış, 2006 yılında Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’nın “Yılın En Beyazı” ödülüne layık görülmüştür.

Her konuşmasında “Yaptığım bağışın, fayda sağladığını sağlığımda görmekten mutluluk duyuyorum.” sözleri ile Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’na sevgisini ifade eden Melahat Yılmayan 24 Aralık 2007 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

 

 


 

Sayfa başına dön!