BN Mesajları

Ünlü komedyen, hiciv ustası(satirist) Dave Allen -3 video

Genellikle inançlardan çok kilise gelenekleri ve ayinleri ile alay eden mizahlar yaptı.

resim
20.08.2012

 

Dave Allen hakkında kısa bilgi:

 

Dave Allen (komedyen) -6 Temmuz 1936 – 10 Mart 2005

Gerçek ismi David Tynan O’Mahoney olan İrlandalı bir komedyendir. 1960lar ve 1970lerde İngiltere, Avustralya ve Kanada’da çok popülerdi. Amerikan televizyonundaki gösterileriyle Birleşik Devletlerde de meşhur oldu. 1980lerin sonu ve 1990ların başlarında mesleğinde büyük bir yükseliş gösterdi. Mesleğinin doruğundayken, siyasi ikiyüzlülüğü sıkça vurgulamasıyla ve din yetkililerini önemsememesiyle,  devamlı olarak tutucu kesimin öfkesine neden olarak, İngiltere’nin en çok tartışmaya yol açan komedyeni olmuştu.  

Hoşgörüsüz Katolik eğitiminin katılığına karşı oluşunun bir sonucu olarak Dave Allen Hıristiyan dini konusunda kuşkucuydu. Bunların sonucu olarak, dini, özellikle Roma Katolik Kilisesini ve İngiltere Kilisesini hicvetti. Genellikle inançlardan çok kilise gelenekleri ve ayinleri ile alay eden mizahlar yaptı.

İngiltere’de son derece saygınlığı olan Allen’ın tekniği ve tarzı, birçok genç İngiliz komedyeni etkilemeye devam ediyor. Hedefleri çoğunlukla yetkili şahsiyetlerdi, tarzı sadece güldürmek için kullanılan sözlerden ziyade gözlemlerine dayanırdı. 1980lerin “alternatif” komedyenlerine ilham kaynağı oldu. İrlanda’da da, Katolik Kilisesini hicvetmesi yüzünden daima tartışmalara sebep olmuştu.

Alıntı :  http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Allen_(comedian)

 

Dave Allen gösterilerinden birkaç örnek:

 

4 Yaşında Kilise Deneyimi

 http://youtu.be/KfvqntssKF4

 

Sigara Bırakma

http://youtu.be/4cT-BQLX6nU

 

 

 

Komedi skeçlerinden seçmeler

http://youtu.be/CbgqtvJOJus

 

Sayfa başına dön!