Haberler

8 Aralık 2012- BEYAZ NOKTA® Soruları

Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı ve İstanbul Çağdaş Çözüm Beyaz Nokta® Derneği ortak organizasyonu

resim
18.12.2012

 

 

Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı ve İstanbul Çağdaş Çözüm Beyaz Nokta® Derneği ortak organizasyonu ile “İlköğretim 6-7-8. sınıflarda okutulan Teknoloji ve Tasarım dersinin temelindeki sorgulayıcı ve yaratıcı düşüncenin, diğer derslerin dokularına da emdirilmesinin önünde sorun teşkil eden düşünce kalıpların sorgulanması” konulu beyin fırtınası 8 Aralık günü yapılmıştır.

Toplantıya ilişkin detayları sizlerle paylaşıyoruz.

 8 Aralık 2012 BN Soruları Toplantı Raporu

Değerli dostlar,

8 Aralık Cumartesi günü, Tınaz Titiz’in moderatörlüğünde beş saat süreli Beyin Fırtınası toplantımız yorucu; ancak çok verimli oldu. Konuşuldu, sorular soruldu, cevaplar verildi; grup çalışmaları yaptık. Siz değerli dostlarımızın istekli katılım ve yapıcı katkıları oldu. Toplantımıza katılma nezaketinde bulunmanıza ve katkılarınıza müteşekkiriz.

Toplantının gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Adana merkezli TVTED (Teknoloji ve Tasarım Eğitimcileri Derneği), Ankara merkezli TTMK (Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Meslek Kuruluşu Derneği) ve İstanbul merkezli BESAM (Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) yetkilileri Sayın Can Kaypak, Sayın Özgün Devrim ve Sayın Mehmet Nuri Kaynar’a teşekkürlerimizi ayrıca belirtmek isteriz.

Toplantı salonundan ayrılırken, “bu kadar zaman harcamamıza değecek ne ürettik” diyenlerimiz olmuş olabilir. Zira çok dinamik bir ortamda ortaya dökülen görüşler, düşünceler, öneriler; hasılı edilen sözlerden akıllarda çok şey kalmamış olmasını yadırgamamak gerek. Ama söylenenler yazıya geçtiğinde, onların iyi okunup, aralarda örtülü kalmış saptamaların bulunup ortaya çıkarılması halinde durumun hiç de öyle olmadığı görülüyor. “Söz uçar yazı kalır” deyişinin değerini anlatan bundan daha iyi bir örnek zor bulunur.

Toplantımızın yazıya geçirilmiş çıktıları temelinde, toplantı moderatörünün değerlendirmelerini içeren raporu ile toplantımıza ait diğer bilgileri ilişikte bulacaksınız. Bu rapor ışığında, toplantımızın bütününe dair görüş ve önerilerinizi bizimle de paylaşırsanız seviniriz.

Bu toplantı konumuza dair ilk olup; yeni katılımcıların da ilavesiyle tekrarlanmasında yarar olduğunu düşünüyoruz. Toplantı formatı yoğun bir çalışma gerektiriyor olması nedeniyle, buna katılarak deneyim kazanmış olanların bir bölümünün bir sonraki toplantıya katılımının sağlanması, toplantının verimliliği açısından yararlı olacaktır.

Gelecek toplantıyı, Kocaeli Bahçeşehir Koleji’nden dostlarımızın ev sahipliği yapma arzularının gerçekleşmesi halinde; “Sorgulayıcı ve yaratıcı düşünceyi yaygınlaştırmanın önünde engel teşkil eden kalıplar”ın sorgulanacağı yeni bir Beyin Fırtınası için katılım ve katkılarınızı isteyeceğimiz tabiidir.

Saygılarımla,

Dr. Necati Saygılı

Çağdaş Çözüm Beyaz Nokta® Gelişim Derneği

YK Başkanı  

 

 

 

Sayfa başına dön!