BN Mesajları

Albatrosların trajik ölümü

Çevre kirliliğinin, su kuşlarının beslenmesini nasıl etkilediğini anlatan bir video.

resim
01.03.2013

Video çekiminin yapıldığı Midway adası, en yakın kıtadan 2000 milden fazla uzakta, Kuzey Pasifik Okyanusundadır. Kuşlardan başka bir canlının yaşamadığı bu adada albatros su kuşları ve yavruları inanılmaz bir şekilde ölüyorlar.

Yaşadığımız dünyaya ve doğaya saygı için ve böyle geniş çaplı çevre kirliliğine neden olmamak için sorumsuz tüketim anlayışının, bazı ezberlenmiş tüketim davranışlarının dışına çıkmamız gerekmektedir.

Ayrıca yetkili ve bu konulardan sorumlu kişi ve kurumlar teknoloji çöplerini yok etme konusunda, ya da bu çöpleri doğayla uyumlu hale getirmek için biraz çalışmaları ve yaratıcı fikirler üretmeleri gerekmektedir. Böylece sorumlu kişi ve kurumlar, bu konudaki sorun çözme kabiliyetlerini yükselterek yeryüzünde yaşayan tüm canlıların yaşama haklarına saygı göstermiş olacaklardır.

Albatroslar hakkında bilgi için: http://tr.wikipedia.org/wiki/Albatros

Bu büyük trajediyi belgeleyen videoyu izlemek için.

http://youtu.be/tFFrMec8UrE

Albatrosların ölümü bir sonuç, bu sonucu yaratan davranış kalıplarını veya farkında bile olmadığımız etkenleri bir kez daha hatırlamak için, bu videoyu izledikten sonra Story of Stuff (Eşyaların Hikâyesi) konulu videoyu seyretmenizi öneririz.

http://www.beyaznokta.org.tr/oku.php?id=367

Sayfa başına dön!