Haberler

Ezberi Tek Atışta Nasıl Vurdum !

Ezber, kimilerine göre yetenek, kimilerine göre de bir zeka göstergesi. Tınaz Titiz için ise toplumun her tarafına sirayet etmiş bir kanser türü.

resim
01.05.2010

Ezber, kimilerine göre yetenek, kimilerine göre de bir zeka göstergesi. Tınaz Titiz için ise toplumun her tarafına sirayet etmiş bir kanser türü. Titiz, ezberin olmadığı, insanların soru sormayı bildikleri, öğrenebilme kabiliyetlerinin farkında oldukları ve kişiye özel değer sistemlerinin oluşturulduğu bir eğitim hayal ediyor.

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, eğitimle ilgili bir sivil toplum kuruluşu. Vakıf toplumun sorun çözme kabiliyetini geliştirme amacıyla kuruldu. Vakfın Başkanı Tınaz Titiz, uzun süren siyasi hayatında bir dönem kültür ve turizm bakanlığı, 3 dönem de milletvekilliği yaptı.

Siyasetten ayrıldıktan sonra kendisini eğitim sisteminde gördüğü büyük yanlışları gidermeye adayan Titiz, insanları "öğrenilmiş çaresizlik" lerinden kurtarmak için çalışıyor. Titiz'e göre eğitim sistemi birbirine benzemeyen 15 milyon insana zorla aynı gereksiz bilgileri öğreterek onları aynılaştırıyor. Üstelik sistemin ezber üzerine kurulması insanların sorun çözme kabiliyetlerini köreltiyor ve onları öğrenilmiş çaresizliğe itiyor. Böylece kendi başlarına hiçbir şey öğrenemeyeceklerini düşünen bireyler, hep başkalarından yardım bekliyor, karşılaştıkları sorunları çözemiyor ve yeni şeyler öğrenemiyor.... yazının devamına ulaşmak için tıklayın.

 

seslikal 

Sayfa başına dön!