Haberler

Beyaz Nokta® Örgütünü Tanıyalım..

Bursa Beyaz Nokta® Gönüllü Girişim Grubu

resim
13.10.2010

 

Beyaz Nokta® örgütlenmesi,  Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı ile Beyaz Nokta® Gelişim Dernekleri ve Beyaz Nokta® Gönüllü Girişimlerinden oluşan, bu yapısıyla hem formal hem de informal yapılanmaya imkan veren, merkeziyetçi olmayan bir organizasyon.

Beyaz Nokta® organizasyonu içindeki bu oluşumlardan Bursa Beyaz Nokta®  Gönüllü Girişim Grubunu daha yakından tanımanız amacıyla Grubun temsilcisi Göknil Biçen Bölükbaşı ile yaptığımız söyleşiyi sunuyoruz.

 

Göknil  Biçen Bölükbaşı kimdir?

1979 yılında Bursa’da doğdum. Kimya mühendisiyim ve özel bir tekstil firmasında pazarlama sorumlusu olarak görev yapmaktayım. 6 yıllık evliyim. Hayatta sorunların paylaşıldıkça ve tecrübe alışverişiyle daha rahat çözülebileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla sorun çözebilme kabiliyetini arttırma hedefinde olan Beyaz Nokta®nın bir parçası olmak beni mutlu ediyor.

Bursa BN  Grubunu oluşturma fikri nereden çıktı, nasıl gelişti?

Ege üniversitesinde mühendislik okurken hocalarımızdan birinin vasıtasıyla İzmir Beyaz Nokta®Gelişim Derneği ile tanışma ve BNGV Yönetim Kurulu Başkanı Tınaz Titiz’in bir söyleşisine katılma fırsatım olmuştu. Okuldan mezun olup hayatımı biraz rayına soktuktan sonra beni mutlu eden ve bana sosyal yönden katkısı bulunan bu derneğin Bursa’da faaliyeti olup olmadığını öğrenmek için Tınaz Bey’e yazdım. Kendileri aynı gün içinde dönüş yaptılar ve sonrasında kendisinin öncülüğünde Bursa Grubunu kurduk ve geliştirdik..

Grubun gelişiminde ne gibi sorunlar yaşanabiliyor?

BNGV’nin bilinirliğinin çok yaygın olmayışı nedeni ile BN misyon ve vizyonunun anlatımında zorluklar yaşıyoruz. Gruba gönüllüleri dahil etmeye yeni başladık, öncelikle yakın çevremizdeki gönüllüler ile grubumuzu büyütmeyi başarıyoruz. Grup üyelerinin profesyonel iş yaşamının yoğunluğu da gelişimin istenilen hızda ilerlemeyişinde önemli bir etken oluyor. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler kuruluşundan bu yana geçen  2 yıldan beridir grubu ayakta tutuyoruz.

Bursa BN Grubunda kimler var?

Grubumuz Cem Özkan, Yusuf Özcan, Mesrur Ertürk, Bülent Mertyürek, Esra Üçyıldız, Emrah Saraç, Sibel İyisoy, Göknil Biçen Bölükbaşı olmak üzere 8 kişiden oluşuyor.

BN Bursa Grubunun hedefleri nelerdir?

Bursa grubunun hedeflerinin BNGV hedeflerinin bir parçası olduğunu söyleyebiliriz.  Bursa Grubu özelindeki hedeflerimiz  ise;

  • Öncelikle grubumuzun Sorun Çözme Kabiliyeti(SÇK)ni geliştirerek bu özelliği çevremize yaymak suretiyle  toplumda farkındalık yaratmak.
  • Uzun vadede, Bursa Girişim Gurubunun sayısını 30-40 kişi seviyelerine getirmek. Bu kişileri özellikle kendi SÇK’sını geliştirebilecek vasıftaki insanlardan oluşturmak üzere gönüllü seçiminde geniş spektrumlu olmak.
  • Böylece BNGV’nin geliştirdiği SÇK yöntemlerinin uygulama zeminine katkıda bulunacak insan gücünü oluşturmak. Her 15 günde en az 1 kez geniş tabanlı toplantıları aksatmadan yaparak devamlılığın disiplinini sağlamak. Etkinlik tasarlamak ve beyin fırtınası yapmak.
  • BNGV‘ye yeni metotlar geliştirmek suretiyle katkıda bulunmak, bu metotların uygulama haritalarını oluşturmak

şeklinde özetleyebiliriz..

 

Bursa Grubuna katılmakisteyeceklerden beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle kendi sorunlarını çözmeye açık, yeni fikirleri dile getirebilen ve rahatlıkla benimseyebilen, çevresine duyarlı ve eğitime önem veren bireylerden olmasını isteriz. Sonra da gönüllülüğe hazır, bireysel motivasyonu yüksek ve paylaşımcı  özelliğe sahip kişilerin katılmasının grubun bütünlüğü açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu özellikleri taşıdığını düşünenler Grubumuza katılmak  üzere başvurabilirler. 

 

Göknil  Biçen Bölükbaşı

Bursa BN Gönüllü Girişim Grubu Temsilcisi

 

e-posta: goknil@gulipek.com.tr

Sayfa başına dön!